Haitaristi Matti Murto

Matti Murto on pitkän Matti Murto&pianolinjan musiikin ammattilainen niin muusikkona, musiikinopettajana sekä säveltäjänä ja sovittajana. Matin ensimmäinen instrumentti oli harmonikka joka on edelleen hänen pääinstrumenttinsa pianon ohella.

Matti keikkaili 70-luvulla Pasi Kauniston tanssiorkesterissa sekä Iskelmäpojissa ja Eino Valtasen orkesterissa. Jo tuolloin monilahjakas Matti alkoi tehdä tanssiorkesterisovituksia seitsenhenkiselle kokoonpanolle.
Sibelius-Akatemian opintojen myötä Matti siirtyi vähitellen keikkamuusikon hommista opetustehtäviin ja teki pitkän päivätyön musiikinteorian lehtorina eri oppilaitoksissa jääden eläkkeelle Kokkolan Keski-Pohjanmaan konservatoriosta muutama vuosi sitten.

Nykyään Ikaalisissa asuva Matti on palannut yhä enemmän taas tanssi-ja viihdemusiikin pariin sekä säveltäen että musisoiden. Hänet on voinut bongata myös Nokia Big bändin pianistina!

Soolokeikoilla Matti on mitä monipuolisin viihdyttäjä sillä hän saattaa vaihtaa saman keikan aikana roolia harmonikkamestarista sujuvasti viihdepianistiksi.Matti Murto&acc

Facebook
YouTube
Instagram