Laulaja-pianisti Anna Katariina

anna_eden6

Anna Katariina on laulanut niin kauan kuin muistaa sekä soittanut pianoa 6-vuotiaasta. Tampereen yliopistossa opiskelevan Annan pitkäaikainen haave muusikon urasta on jo toteutumassa erilaisten laulu- ja pianistikeikkojen myötä. Annan ja pianisti Piia Kärnän kokoonpano Duo Songbirds on myös esiintynyt yhdessä muutamia vuosia.

Esiintymiskokemusta Annalla on jo erilaisista konserteista, yksityistilaisuuksista sekä taustamuusikon työstä. Annalle laulaminen on luonnollinen tapa ilmaista itseään. Kokemuksen karttuessa hän on voittanut entisen ujoutensa ja oppinut nauttimaan yhä enemmän esiintymisestä.

Vahvaa ja samalla kauniin taipuisaa ääntään Anna on harjoituttanut kuorossa ja laulutunneilla.

Annan oma musiikkimaku on leveä ja se näkyy myös hänen ohjelmistossaan. Myös englanniksi sujuvasti laulavalla Annalla on rockin, popin, jazzin ja iskelmäklassikkojen lisäksi useita 2000-luvun hittejä ohjelmistossa.

Annan keikoilla voidaankin kuulla yhtä hyvin imgp3528niin Ella Fitzgeraldia kuin Ultra Brata.

Anna Katariinaa on usein verrattu Norah Jonesiin, maailman yhteen tunnetuimpaan laulajapianistiin. Yhteistä heille onkin pehmeän taipuisa ja erittäin kaunis lauluääni ja lahja luoda upeaa tunnelmaa musisoinnillaan.

Annalla onkin  repertuaarissaan useita tunnelmallisia balladeja mutta myös räväkämpiä, tempoltaan  vauhdikkaita maailmanluokan hittejä kuten Edith Piaffin “Milord” tai Suomessakin tunnetuksi noussut “Lazzarella”.

Annan koko ajan kasvavaan ohjelmistoon lukeutuu myös portugaliksi laulettua pehmeää bossa novaa sekä pirteitä 1920-luvun jazzhittejä.

Suomalaisista kulttikappaleista on Annan yhdeksi bravuuriksi muodostunut “Nuoruustango”, joka soveltuu erityisen hyvin hääjuhlan yhdeksi tunnelmaa nostattavaksi ohjelmanumeroksi.

Facebook
YouTube
Instagram