PUSHKIN Quintett

 

Lauri Kpushkinankkunen – sello
Joona Pulkkinen – sello
Joonas Rantanen – piano
Eero Seppä – kontrabasso
Kristian Suninen – rummut

Tamperelainen Pushkin Quintett on yhtä aikaa valloittava ja tyylikäs viiden nuoren miehen erilainen taustamusiikkibändi. Toisensa kouluajalta tuntevat nuoret muusikot ovat äärimmäisen taitavasti punoneet yhteen oman osaamisensa keskinäisessä musiikin tekemisessään. Yhtyeen sellistien klassinen koulutus yhdistyy muiden yhtyeläisten jazz-opintoihin mahdollistaen persoonallisen ja vahvasti tulkitun musiikin esittämisen. Yhtyeen tavoitteena on ladata tunnelmaa jokaiseen esiintymiseen täysillä ja toteuttaa järjestäjien oudoimmatkin musiikkitoiveet.

Oivaltavien sovitusten kautta yhtye pyrkii tuomaan kuluneetkin kappaleet yleisölle tuoreina ja uusina. Tästä hyvinä esimerkkeinä toimivat vaikkapa täysin uusiin kuoseihin jalostetut Jääkärimarssi sekä Satumaa-tango.

Pushkinin ohjelmisto laajenee jatkuvasti erityylisten keikkojen pohjalta. Jazz, klassinen sekä ulko-ja kotimainen viihdemusiikki ovat kuitenkin tämänhetkistä pääohjelmistoa. Yhtyeen ensimmäinen levy äänitettin syksyllä 2007 Tampere-talossa.

Pushkin Quintetiltä on tilattavissa niin koko illan konsertti kuin pieni taustamusiikkiesiintyminenkin. Yhtyeestä on lisäksi helposti hajotettavissa pienempiä kokoonpanoja; selloduo, jazztrio tai sello/piano-duo keikkailevat myös aktiivisesti.

img_1440 17_pushkin_quintett_1 16_pulkkinen_kankkunen_1

 

Facebook
YouTube
Instagram