Tenori Joonas Eloranta

Captura de pantalla 2014-10-18 a la(s) 01.23.30

Tenorilaulaja Joonas Elorannan innostui oopperamusiikista 9-vuotiaana Bizet’n Carmenin soidessa. Tämä ensimmäinen villityksen kausi haihtui ylä-asteaikoina useammaksi vuodeksi kohotakseen jälleen lopulliseen hahmoonsa; Tampereen Konservatoriossa harjoiteltiin Figaron Häät-produktiota ja Eloranta huomasi seuraavansa jokaista harjoitusta johon vain ehti. Piano oli tuolloin pääaineena mutta laulu piti saada välittömästi sivuaineeksi. Tuolloin äänen kehittyminen bassosta tenoriksi todenteolla alkoi ja tie ammattitenoriksi alkoi siintää Joonaksen haaveissa.

Joonas Eloranta on opiskellut Sibelius-Akatemiassa, Montrealin McGill-yliopiston Schulich School of Music:ssa ja Tampereen Konservatoriossa, sekä osallistunut useille mestarikursseille. Eloranta on esittänyt monipuolista tenoriohjelmistoa barokista Puccinin oopperoihin, ehkä läheisempänä roolinaan La Bohèmen Rodolfo. Elorannan tenori on laaja-alainen, voimakas ja kantava, ja hänellä on poikkeuksellisen nopea musiikillinen omaksumiskyky.

Joonas Eloranta työskentelee tällä hetkellä Suomen Kansallisoopperan Kuorossa I-tenorina. Tämän lisäksi Eloranta pyrkii esiintymään mahdollisimman paljon solistina, läheisimpänä italialainen oopperamusiikki sekä kevyemmät italialaiset laulut sekä espanjalaiset zarzuelat. Joonas esiintyy myös mielellään häissä sekä muissa ykistyis-ja yritystilaisuuksissa.

Häissä Joonaksen suosikkiohjelmistoon kuuluu Kummisetä-elokuvan tunnusmelodia Speak softly love, tietenkin alkuperäiskielellä esitettynä! Supliikkimiehenä Joonaksesta on esiintymisten myötä kehittynyt myös varsin lupsakka juontaja.

Captura de pantalla 2014-10-18 a la(s) 01.23.55

Facebook
YouTube
Instagram